Tips voor een groene kerstmis


Het kerstfeest staat voor de deur, dus het wordt stilletjesaan tijd om je huis onder te dompelen in die gezellige kerstsfeer. Waarom zou je het dit jaar niet eens over een andere boeg gooien en je tuin intrekken voor inspiratie, in de plaats van een bom geld uit te geven in de winkel? Je vindt er gegarandeerd een heleboel materiaal, waarmee je in geen tijd de leukste decoratie uit je mouw schudt. En het is nog leuk om te doen ook!

 

groene kerstboom 20181207 001

Met takjes van coniferen maak je bijvoorbeeld leuke minikerstboompjes, want ze hebben vanzelf al een beetje de juiste, ‘driehoekige’ vorm. Het enige wat je nodig hebt naast de takjes zelf, zijn oude kurken van bijvoorbeeld wijnflessen. Een gaatje maken in de kurk, takje erin et voilà. Laat je maar eens gaan en tover de kersttafel in geen tijd om in een bos vol kerstboompjes. Ook takken van andere planten (of bomen) lenen zich tot allerlei creatieve toepassingen. Al eens gedacht aan een kerstster gemaakt van takken, of aan een stevige tak als hanger voor je kerstkaartjes?

 

groene kerstboom 20181207 003

 

Een van de meest veelzijdige natuurlijke voorwerpen om leuke dingen mee te doen, zijn ongetwijfeld dennenappels. Je kunt er alle kanten mee uit: schilderen, nepsneeuw op lijmen, verwerken in bloemstukken, originele hangers voor in de kerstboom. Gewoon een touwtje er aan binden en ophangen. Of je verwerkt ze in een kerststukje of een winters tafereeltje voor op tafel. Nog een mogelijkheid: kleef een dennenappel op een stukje kurk en je hebt binnen twee seconden unieke kerstboompjes. Je begrijpt het: de creatieve mogelijkheden van dennenappels zijn eindeloos.

 

groene kerstboom 20181207 005

groen gazon 1

groen gazon 2

groen gazon 3

groen gazon 4

groen gazon 5

groen gazon 6

groen gazon 7

groen gazon 8a

groen gazon 8bgroen gazon 9

groen gazon 10

engerlingen 1

engerlingen 2

engerlingen 3

engerlingen 4

engerlingen 5

engerlingen 6

engerlingen 7

engerlingen 8

engerlingen 9

 

2018 slakken 001

2018 slakken 002

2018 slakken 003

2018 slakken 004

2018 slakken 005

2018 slakken 006

2018 slakken 007

2018 slakken 008

2018 slakken 009

2018 slakken 010

* Informeer in de winkel naar de aktuele prijzen van deze produkten.

header aanplant2

zware bodem

zandgrond

doe de test

* Informeer in de winkel naar de aktuele prijzen van deze produkten.

header vijverklaar 2018

Heerlijk toch, zo’n vijver die je tuin helemaal zen maakt? Of een zwemvijver waarin je je helemaal kan uitleven? Of kies je voor een vijver vol koikarpers? Welke vijver je ook hebt, algen zijn vaak spelbreker.

Jammer genoeg komt overmatige algengroei veel voor. Een teveel aan fosfaten en nitraten bevordert de groei van algen. Dat kan het gevolg zijn van de aanwezigheid van te veel vissen, overmatig voeden van de vissen, slechtere werking van de filter of te weinig planten in de vijver. Controleer of reinig de filter dus geregeld, zorg voor voldoende waterzuiverende planten om de afvalstoffen te verwerken en kies voor planten met drijvende bladeren of drijfplanten die schaduw creëren. Je kan natuurlijk ook een beroep doen op de producten van DCM om je vijver het hele jaar door algenvrij te maken én te houden.

dcm vijverklaar 2018

dcm vijverkalk 2018
* Informeer in de winkel naar de aktuele prijzen van deze produkten.

 

herfst2016 header

herfst2016 header1

herfst2016 tekst

herfst2016 vivimus

herfst2016 plantput

herfst2016 wistu

DCM Natuurlijke plantenvoeding

dcm3 Fotor

Een diepgroene grasmat vraagt aandacht en onderhoud. Met DCM Microgazon Plus maak je het jezelf voortaan erg gemakkelijk. Met deze gazonmeststof bestrijd je mos en wordt verticuteren overbodig! Ook benieuwd naar de 5-voudige werking? Ontdek het snel via onderstaande link:

DCM-INFO.BE

 

 

 

 DCM Natuurlijke plantenvoeding

Een diepgroene grasmat vraagt aandacht en onderhoud. In het voorjaar duikt er vaak mos op en ontstaat er veelal een viltlaag tussen het gras.Mos en vilt maken een gazon knap lastig.Het is daarom noodzakelijk om mos te bestrijden en daarna te verticuteren.

 

header gazonstart 2018

gazonstart tekst1 2018

gazonstart tekst2 2018

gazonstart tekst3 2018

gazonstart video 2018

gazonstart moestuin 2018

* Informeer in de winkel naar de aktuele prijzen van deze produkten.

 

Twee stappen om mos duurzaam aan te pakken!

gazon-mos-sEen ongebreidelde mosgroei vormt een groot probleem in gazons. Mos wordt meestal slechts tijdelijk onderdrukt, een blijvende oplossing komt er pas wanneer u erin slaagt de oorzaken aan te pakken.


Hoe gaat u te werk? Kijk HIER.

 

Plan je moestuin - het 4 jarenplan!

moestuin-plannen-sHet is goed om je moestuin te plannen. Met een m2 tuin is plannen niet zo goed te doen, maar wanneer je vier metertuinen hebt of een grotere moes- of volkstuin, is het goed om jaarlijks een planning te maken van wat je wilt telen en waar.
Wanneer je aardappels ieder jaar op het zelfde stuk grond zou gaan telen, dan komen er op den duur hele kleine aaltjes in de grond die aardappelmoeheid veroorzaken. De aardappelplant gaat flauw hangen en niet meer groeien, waardoor er dus ook geen aardappelen meer aan komen. Zo is dat ook met kool; wanneer je die te veel jaren of te korte tijd achter elkaar op dezelfde grond teelt, komt er knolvoet in, een ziekte die een verdikking en vergroeiing aan de wortel geeft, zodat er geen kool meer inkomt en de plant omkiept.

Om dit soort problemen te voorkomen kun je het best een 4 jarenplan met vruchtwisseling maken. Hoe ziet dat eruit?! Je deelt op papier je tuin in vieren en die vier gedeelten ga je dan jaarlijks rouleren.

De reden om vruchtwisseling toe te passen, is niet alleen om te voorkomen dat er bodeminsecten en ziekten in de grond komen. De verschillende plantengroepen hebben immers ook andere voedingsbehoeften en bovendien hebben ze niet allemaal evenveel actieve organische stof nodig.

Hoe gaat u te werk? Kijk HIER.

Zeg de kale plekken in uw gazon vaarwel.

gazon-herstelKale plekken kunnen een gazon behoorlijk ontsieren. Ze zijn vaak het gevolg van een strenge winter, een droge zomer of een te zware belasting van uw grasmat. Een verticuteerbeurt laat soms ook haar sporen na, om nog maar te zwijgen van overenthousiaste huisdieren of ongewenste bezoekers zoals mollen. Door snel en doeltreffend te reageren, voorkomt u dat deze plekken ingenomen worden door mos of onkruid.


Hoe gaat u te werk? Kijk HIER.

 
Ga naar boven