Tips voor een groene kerstmis


Het kerstfeest staat voor de deur, dus het wordt stilletjesaan tijd om je huis onder te dompelen in die gezellige kerstsfeer. Waarom zou je het dit jaar niet eens over een andere boeg gooien en je tuin intrekken voor inspiratie, in de plaats van een bom geld uit te geven in de winkel? Je vindt er gegarandeerd een heleboel materiaal, waarmee je in geen tijd de leukste decoratie uit je mouw schudt. En het is nog leuk om te doen ook!

 

groene kerstboom 20181207 001

Met takjes van coniferen maak je bijvoorbeeld leuke minikerstboompjes, want ze hebben vanzelf al een beetje de juiste, ‘driehoekige’ vorm. Het enige wat je nodig hebt naast de takjes zelf, zijn oude kurken van bijvoorbeeld wijnflessen. Een gaatje maken in de kurk, takje erin et voilà. Laat je maar eens gaan en tover de kersttafel in geen tijd om in een bos vol kerstboompjes. Ook takken van andere planten (of bomen) lenen zich tot allerlei creatieve toepassingen. Al eens gedacht aan een kerstster gemaakt van takken, of aan een stevige tak als hanger voor je kerstkaartjes?

 

groene kerstboom 20181207 003

 

Een van de meest veelzijdige natuurlijke voorwerpen om leuke dingen mee te doen, zijn ongetwijfeld dennenappels. Je kunt er alle kanten mee uit: schilderen, nepsneeuw op lijmen, verwerken in bloemstukken, originele hangers voor in de kerstboom. Gewoon een touwtje er aan binden en ophangen. Of je verwerkt ze in een kerststukje of een winters tafereeltje voor op tafel. Nog een mogelijkheid: kleef een dennenappel op een stukje kurk en je hebt binnen twee seconden unieke kerstboompjes. Je begrijpt het: de creatieve mogelijkheden van dennenappels zijn eindeloos.

 

groene kerstboom 20181207 005

Ga naar boven